Wordt de derde aanval van een personage beschouwd als een secundaire aanval?

1

Ik speel een fiend totem barbaar zodat hij een bloedaanval krijgt. Hij krijgt ook een 3e aanval op level 11. Als hij deze bloedaanval gebruikt als zijn derde aanval, maakt hij die aanval dan nog steeds bij zijn basisaanvalbonus -5?

    
reeks Grongnak 05.09.2016 / 18:26
de bron

2 antwoord

3

De Universele monsterregels over Natuurlijke aanvallen zeggen:

Creatures with natural attacks and attacks made with weapons can use both as part of a full attack action (although often a creature must forgo one natural attack for each weapon clutched in that limb, be it a claw, tentacle, or slam). Such creatures attack with their weapons normally but treat all of their available natural attacks as secondary attacks during that attack, regardless of the attack’s original type.

Nu staat er dat het secundaire aanvallen zijn, dat betekent:

Secondary attacks are made using the creature’s base attack bonus –5 and add only 1/2 the creature’s Strength bonus on damage rolls. If a creature has only one natural attack, it is always made using the creature’s full base attack bonus and adds 1-1/2 times the creature’s Strength bonus on damage rolls.

Als je een normale aanvalsactie uitvoert (standaardactie of aanval van kansen), kun je ervoor kiezen om met je natuurlijke wapen op volledige BAB aan te vallen zonder straffen.

Maar als je ervoor kiest om de actie voor volledige aanval (volledige ronde) te gebruiken, gebruiken je wapenaanvallen je volledige BAB, plus extra aanvallen van hoge BAB (ook bekend als iteratieve aanvallen ), en vervolgens je secundaire aanval op BAB-5.

Dit betekent dat hij zijn extra aanvallen van hoge BAB niet kan gebruiken voor zijn natuurlijke aanvallen.

De aanvallen van +11 en +6 BAB moeten zijn van zijn wapenaanvallen, of primaire natuurlijke aanvallen, nooit secundaire aanvallen, als je toevallig 3 of meer natuurlijke aanvallen krijgt.

De Multiattack is een monsterlijke prestatie, maar vermindert de straf van -5 tot -2 voor alle secundaire aanvallen.

De Marilith is een goed voorbeeld van een stat block met behulp van zowel iteratieve wapenaanvallen met natuurlijke aanvallen op dezelfde actie met volledige aanval.

Melee +1 longsword +24/+19/+14/+9 (2d6+8/17–20), 5 +1 longswords +24 (2d6+4/17–20), tail slap +17 (2d6+3 plus grab) or 6 slams +22 (1d8+7), tail slap +17 (2d6+3 plus grab)

Onthoud in de eerste plaats dat ze de vaardigheid -5 tot secundaire aanvallen niet als een vaardigheid neemt, en dat ze 6 armen en een staartwapen heeft. Laten we nu haar aanvalsopties zien:

  • Enkele aanval met langzwaard of tailslap bij volledige BAB;

of

  • Vier iteratieve aanvallen met een langzwaard;
  • Vijf aanvallen met lange zwaarden uitgevoerd door haar resterende vijf armen;
  • Een enkele aanval met haar staart.

Of

  • Zes slam-aanvallen (geen wapens);
  • Een enkele aanval met haar staart.

Laten we dit dus toepassen op uw barbaar . Hij heeft +11 BAB en een secundaire aanval van de meridiaan, dus zijn actie voor volledige aanval ziet er als volgt uit:

  • +11 Wapenaanval
  • +6 Wapenaanval
  • +1 Wapenaanval
  • +6 Gore attack
  • of

  • +6 Gore attack
  • +11 Wapenaanval
  • +6 Wapenaanval
  • +1 Wapenaanval
  • Waarom is zijn Gore zijn eerste of laatste aanval in plaats van de tweede? Omdat de regels voor volledige aanval zeggen:

    If you get multiple attacks because your base attack bonus is high enough, you must make the attacks in order from highest bonus to lowest.

    Alle iteratieve aanvallen moeten dus worden uitgevoerd in de volgorde van de hoogste BAB tot de laagste BAB-aanval, terwijl je met al het andere vrijwel de gewenste volgorde kunt selecteren. Met sommige GM's kun je ze allemaal toepassen in de volgorde van hoogste tot laagste (+ 11 / + 6 / + 6 / + 1), ongeacht hun type, maar dat is simpelweg om de wiskunde eenvoudiger te houden.

    Dit antwoord over natuurlijke aanvallen kan u een extra inzicht geven over de werking van natuurlijke wapens.

        
    antwoord gegeven 05.09.2016 / 19:41
    1

    De vraag kan niet worden beantwoord, omdat u geen natuurlijke aanvallen met uw BAB-aanvalsketen kunt gebruiken.

    Je kunt je normale natuurlijke aanval met je BAB eerste, tweede, derde of wat voor aanval dan ook niet gebruiken.

    De meest duidelijke uitspraak is in het naturals attack entry van het Combat hoofdstuk:

    Natural Attacks: [...] You do not receive additional natural attacks for a high base attack bonus. Instead, you receive additional attack rolls for multiple limb and body parts capable of making the attack [...]

    Als je toegang hebt tot een derde BAB-aanval, kun je het beste drie aanvallen uitvoeren met een gefabriceerd wapen en vervolgens extra aanvallen uitvoeren met je natuurlijke aanvallen (in dit geval de gore aanval). Die natuurlijke aanvallen gebruikt in combinatie met wapenaanvallen worden altijd als secundaire aanvallen beschouwd (wat de reden is van de secundaire en -5 noten in de beest totem woede power).

    Voor een uitgebreide uitleg over hoe natuurlijke aanvallen werken, vinkt u " Hoe meerdere natuurlijke aanvallen werken? ".

        
    antwoord gegeven 09.09.2016 / 19:43