Heb ik een Amerikaans visum nodig om door een Amerikaans vliegveld te reizen (of te landen)?

62

In Europa hoeft u meestal niet door immigratie te gaan om van vliegtuig te veranderen (tenzij u Schengen binnenkomt / verlaat). Is dit ook het geval in de VS? Mag ik een aansluitende vlucht nemen op een van de Amerikaanse luchthavens als ik geen Amerikaans visum heb?

    
reeks Grzenio 16.01.2012 / 16:37
de bron

2 antwoord

81

Anders dan in veel andere landen, hebben Amerikaanse luchthavens geen enkele vorm van fysieke immigratiecontrole wanneer u het land verlaat tijdens een internationale vlucht. Op de meeste luchthavens bestaat zelfs geen concept van een 'internationale' terminal / gate, waarbij dezelfde poorten vaak worden gebruikt voor internationale vluchten en binnenlandse vluchten.

Als gevolg hiervan kunnen ze het concept van een 'transit'-passagier niet afdwingen als je eenmaal in het vertrekgebied bent, zelfs als je er bent gekomen onder het voorwendsel dat je nog een internationale vlucht uit het land moet halen uren later, is er niets dat u tegenhoudt om aan boord van een andere binnenlandse vlucht te stappen of zelfs gewoon om het vliegveld te verlaten!

Dit betekent dat ALLE passagiers die aankomen op internationale vluchten in de VS wettelijk het recht moeten hebben om de VS binnen te komen; dat wil zeggen, u moet ofwel een Amerikaans staatsburger / groene kaarthouder zijn, afkomstig zijn uit een land dat geen visumvereisten heeft (zoals Canada of Bermuda), afkomstig zijn uit een land dat deel uitmaakt van het Amerikaanse visumontheffingsprogramma en een geldige ESTA of een Amerikaans visum.

Als u een visum nodig hebt, dan is er een "Transit Visa "(C) beschikbaar is, wat normaal gesproken een beetje makkelijker te verkrijgen is dan een normaal visum, maar je zult nog steeds het volledige visumaanvraagproces moeten doorlopen, inclusief het bewijs dat je van plan bent de VS te verlaten (bijna ) onmiddellijk.

    
antwoord gegeven 21.01.2012 / 19:43
de bron
17

Allereerst hangt het af van de nationaliteit die je bent. Ik neem aan dat u uit een land komt dat deel uitmaakt van het visumontheffingsprogramma van de VS. In dit geval heeft u geen visum nodig, maar heeft u wel een reisvergunning (ESTA) nodig, zelfs als u alleen in de VS van vliegtuig wisselt zonder de luchthaven te verlaten.

Bron: ESTA-FAQ van het Department of Homeland Security.

Er is dus geen verschil tussen een bezoek aan de VS voor 90 dagen of gewoon doorvoer, in beide gevallen heeft u een ESTA nodig. Het kost momenteel $ 14 en je kunt het online doen voordat je naar de VS vertrekt.

    
antwoord gegeven 16.01.2012 / 16:49