Wanneer krijgt een reus een wilde dobbelsteen?

1

Ik vraag me af of ik de juiste maat heb.

Als ik een reus heb die dezelfde "wendbaarheid" -basis heeft als een normale mens (dus begin 2 en max 4) en bijvoorbeeld een vaardigheid van 1D. Als die reus van maat 3 is, heb ik gelijk dat hij alleen een wilde dobbelsteen zou hebben om een klein mens te raken? Of zie ik daar iets over het hoofd?

    
reeks Thomas E. 15.02.2016 / 21:07

1 antwoord

1

Nee

Het is duidelijk beschreven in de Schaal sectie van Gevechtsopties van OpenD6.

For most cases, use these rules: If the attacker is larger than the defender, then the scale modifier is added to the combat difficulty (the defender’s defense value) and the damage total. If the attacker is smaller than the defender, then the scale modifier is added to the attacker’s combat skill total and the defender’s damage resistance total.

Een voorbeeld: een gigant (zie p127 van D6 Fantasy ) & een menselijke soldaat (zie p126 van D6 Fantasy) confronteert zich.

  • Als we naar het stat-blok van de reus kijken, zien we dat hij als groot wordt beschouwd. Dit vertaalt zich naar een schaalwaarde van 6.
  • De reus valt de mens aan: aangezien de reus groter is dan de mens, wordt de verdedigingswaarde van de mens gestimuleerd door de schaalwaarde. De standaard combat-moeilijkheid zou dus 16 zijn (Zie Base Combat Difficulty ) voordat andere modifiers worden toegevoegd.
  • De mens valt de reus aan: de standaard moeilijkheidsgraad blijft op 10, maar de aanvalsrol van de mens wordt gestimuleerd door de schaalwaarde. Zijn aanvalsrol zou 3D (melee combat) +6 (de boost van de schaalwaarde) zijn tegen de standaard combat moeilijkheid (10 +/- andere modifiers). De gigant heeft echter een vergelijkbare impuls aan zijn Damage Resistance Total (die in dit geval slechts 6 zou zijn omdat de reus geen pantser heeft).
antwoord gegeven 19.02.2016 / 21:31